Forumberichten

Vanuit het Paard
08 nov. 2022
In Vriendschap
🐴🐴💖🐴🐴
Magisch filmpje content media
8
3
32
Vanuit het Paard
26 mei 2022
In Vriendschap
Paarden zijn sociale dieren en vinden het belangrijk om samen te leven met andere paarden. Ze hebben vaak duidelijk voorkeur voor sommige paarden en ze kunnen hechte vriendschappen hebben. We zijn erg benieuwd: heeft jouw paard een paardenvriend? Hoe heb je dit herkend?
Heeft jouw paard vriendjes? content media
5
3
61
Vanuit het Paard
26 mei 2022
In Ruimte & bewegingsvrijheid
🐎🐎🐎Vrije en onbeperkte beweging is van essentiële belang voor de gezondheid van je paard. Hou jouw paard gezond door hem voldoende ruimte te bieden om onbeperkt vrij te bewegen. Uit recent onderzoek* is gebleken dat paarden die langer dan 12 uur per dag de mogelijkheid hebben om vrij te bewegen minder kans hebben op zacht weefsel blessures (o.a. peesblessures). Paarden die onbeperkt vrij kunnen bewegen krijgen en behouden een betere basisconditie dan paarden die voor langere tijd achtereen stilstaan. Dit is toch alleen maar voordelig als wij paarden willen inzetten om te rijden? 🐎🐎🐎 *More Turnout, Fewer Iries? (horsesport.com)
Onbeperkt vrije beweging belangrijk? content media
5
3
47
Vanuit het Paard
26 mei 2022
Beschutting in de zomer een noodzaak? content media
4
5
47
Vanuit het Paard
21 feb. 2022
In Beschutting
Regelmatig zien wij dat mensen aangeven dat hun paard nooit in de schuilstal staat en wekken dan de indruk dat een schuilstal overbodig zou zijn. Is dat dan wel zo? Hoewel er altijd persoonlijke voorkeur is per paard, betekent het niet dat als een paard zelden in een schuilstal te vinden zou zijn, zij er geen nodig hebben. Het zou ook te maken kunnen hebben met de schuilstal. Paarden houden er niet van om zich in kleine, benauwde, donkere ruimtes te bevinden. Als je Vanuit het Paard denkt zijn er verschillende factoren die invloed hebben of een paard graag verblijft in een schuilstal. - De ligging - De grootte - Het aantal paarden - Materiaal dat gebruikt wordt - Hoeveel in/uitgangen - Wordt er gevoerd in de stal Je kan je misschien ook voorstellen dat als de kans bestaat dat ze door een andere paard klem gezet kunnen worden, zij zich ook niet veilig zullen voelen. Onze ervaring is dat met het juiste ontwerp paarden ontzettend dankbaar gebruik maken van hun schuilstal, zowel winter als zomer.
Mijn paard staat nooit in de schuilstal content media
6
0
26
Vanuit het Paard
17 feb. 2022
In Welkom
Vanuit het Paard is een zonder winstoogmerk initiatief die zich inzet voor het welzijn van paarden en gedreven is door vrijwilligers. Onze missie is om meer begrip te krijgen voor de basisbehoeften van een paard en meer informatie hierover verspreiden. Iedereen die denkt of wilt leren denken vanuit het paard is hier welkom. Wij helpen graag mensen die meer willen lezen en zien over paarden. Wij hebben een online ruimte gecreëerd speciaal voor paardenliefhebbers waar vragen gesteld kunnen worden maar ook waar je anderen kan ontmoeten. Het leren over paarden, het delen van ervaringen en je laten inspireren is onze hoogste prioriteit. Je kan je ten alle tijden gratis aanmelden en deelnemen aan de enige community Vanuit het Paard.
Community Vanuit het Paard content media
11
2
158
Vanuit het Paard
17 feb. 2022
In Welkom
Laat hieronder een review achter over jouw ervaring met de community Vanuit het Paard. Wij kunnen niet wachten om te lezen wat je te vertellend hebt!
 - Reviews - content media
5
3
63
Vanuit het Paard
06 feb. 2022
'Het is een natuurlijke verslaving om sociaal te zijn' content media
5
0
11
Vanuit het Paard
06 feb. 2022
Het belang van beweging voor de spijsvertering content media
4
0
8
Vanuit het Paard
01 feb. 2022
Het mooiste zou zijn wanneer een paard vrij de keuze heeft om... content media
1
0
10
Vanuit het Paard
01 feb. 2022
In Welkom
'Huisvesting vanuit het paard' bestaat uit een reeks van vier magazines die samen een compleet naslagwerk vormen waarin het welzijn van paarden voorop staat. Deze rijk geïllustreerde uitgave geeft je een waardevolle kijk op dit prachtige dier en hoe we nu veelal met paarden omgaan. Een must read voor elke paardenliefhebber, of je nu liever dressuur op tv kijkt of in het bos rijdt. Het eerste deel van deze vierdelige uitgave heeft als ondertitel 'wat is een paard?', hierin wordt teruggegaan naar de basis en leer je meer over wat paarden nodig hebben. Onder andere de volgende onderwerpen worden belicht: Wat is een paard | De evolutie en nu De basisbehoeften | Ken jij ze allemaal? Beweging | Waarom is het zo belangrijk voor paarden Spijsvertering | Van mond tot kont Comforttemperatuur | Wat is de thermoneutrale zone van een paard? Onze paarden zijn geen steppedieren meer? | Wat betekent dit voor de huisvesting? Deze eerste editie bevat algemene, inleidende artikelen over het wezen paard zonder volledig in te gaan op hoe je huisvesting optimaal realiseert en waar je op moet letten. De invulling en verdieping zal worden beschreven in de volgende drie delen. Waar te koop?
Magazine Vanuit het Paard; Heb jij hem al? content media
2
0
23
Vanuit het Paard
01 feb. 2022
In Welkom
Meld je gratis en vrijblijvend aan om de documentaire 'Het Beste Paard van Stal' Vergeten te zien. Wij bieden jou daarna de ruimte om vragen te stellen en in contact te komen met gelijkgestemde. Iedereen die mee wilt denken vanuit het paard is hier welkom!
Documentaire 'Het Beste Paard van Stal' Vergeten content media
3
0
113
Vanuit het Paard
01 feb. 2022
Paarden eten tussen de 16 en 20 uur per dag. content media
2
0
10
Vanuit het Paard
31 jan. 2022
Basisbehoeften, ken jij ze allemaal? content media
2
0
10
Vanuit het Paard
31 jan. 2022
In Eten & drinken
Wat is ruwvoer? content media
3
0
12
Vanuit het Paard
27 jan. 2022
Een paard is per definitie een groepsdier content media
6
2
27
Vanuit het Paard
27 jan. 2022
De basisbehoeften van een paard content media
6
0
19

Vanuit het Paard

Meer acties