top of page

Paardenliefhebbers; Ik denk vanuit het paard!

Bijgewerkt op: 10 sep. 2021


Zie jij graag dat paarden in hun dagelijks leven ook heerlijk gewoon paarden mogen zijn? Let jij op de huisvesting van je eigen paard(en) en zou je graag willen dat bij alle paarden te allen tijde rekening houden met hun basisbehoeften?

Dan denk jij vanuit het paard!

Hoe paarden worden gehuisvest heeft o.a. invloed op hun dagelijks leven, energie (training) en voeding. Vooralsnog lijken de algemene adviezen het uitgangspunt te hebben van een situatie waarin paarden (deels) op stal staan. Wij merken dat dit ten nadele is en zelfs schadelijk kan zijn voor het welzijn van paarden. Er wordt veel gekeken vanuit symptoombestrijding en te weinig vanuit preventie. Iedereen wilt toch het liefst een gezond en gelukkig paard? Hoe dichter je ze huisvest bij hun natuur en hoe meer natuurlijk gedrag ze kunnen vertonen, hoe gelukkiger en gezonder jouw paard zal leven.


professionals


Door te allen tijde rekening te houden met de basisbehoeften van jouw paard, zal je merken dat je minder tijd en geld kwijt bent aan professionals (dierenartsen, trainers, zadelmakers, hoefverzorgers enz). Het is voor jouw paard gewoonweg een gezondere levensstijl! Minder betekent niet dat je dan helemaal zonder professionals je paarden kan houden.


Omdat het onmogelijk is met hoeveel ruimte wij in Nederland hebben om de paarden helemaal te huisvesten zoals in de natuur kom je er niet onderuit om af en toe iemand naar je paard te laten kijken. Het is dan belangrijk als je een professional zoekt voor jouw paard, dat je er eentje vindt die niet alleen denkt vanuit het paard maar ook werkt vanuit het paard! Deze professionals zullen niet alleen jouw paarden beter begrijpen maar ook jou.


Op deze kaart kan je zoeken naar een professional bij jou in de buurt.

Alle bedrijven die genoemd zijn op deze kaart hebben aangegeven dat zij hun paard(en) huisvesten vanuit het paard. Hiermee geven ze aan dat er te allen tijde wordt voldaan aan de basisbehoeften van het paard. Mocht je iemand op de kaart zien staan die hier niet aan voldoet, laat het hier horen.


Ik denk vanuit het paard; in kaart?

Het is niet alleen mogelijk voor professionals om zich bij ons aan te melden, maar ook jij als paardenliefhebber! Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer mensen er op de kaart staan! Hiermee kunnen wij Nederland laten zien hoe belangrijk wij het vinden dat er te allen tijde aan de basisbehoeften van een paard dient te worden voldaan.


Je hoeft geen paard te hebben om je aan te melden, je hoeft enkel te denken vanuit het paard!


ik wil graag huisvesten vanuit het paard!


Denk jij vanuit het paard, maar heb je nog geen mogelijkheid in je omgeving voor paardvriendelijke huisvesting? Ook jij kan je aanmelden! Als jij niets liever zou willen dan je paard te huisvesten op een pension waar te allen tijde rekening wordt gehouden met de basisbehoeften, is het belangrijk om je te laten horen!


Hoe meer mensen zich aanmelden met de wens voor een paardvriendelijke huisvesting, hoe meer reden voor een bedrijf om er eentje te beginnen of om te zetten!297 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page