top of page
Kennisochtend VhP deel 3
Kennisochtend VhP deel 3

Time is TBD

|

Paarden Pension Buitenkans

Kennisochtend VhP deel 3

Het houden van paarden! Dat doe jij of je vind het mega interessant! Van weidebeheer, wormen en compost(stal) tot het introduceren van nieuwe paarden. Wandelen mee over de paden, geniet van de vijvers, heuvel en de natuur.

Tijd en locatie

Time is TBD

Paarden Pension Buitenkans, Meervelderweg 72, 3888 NK Uddel, Netherlands

Meer over deze dag

Het houden van paarden is ontzettend leuk en divers. Uiteraard is het hard werken en toch zijn er veel leuke hacks, tips en tricks gevonden om het zo rendabel en duurzaam mogelijk te doen. Vind jij het interessant om te leren hoe alles wordt (her)gebruikt voor de gezondheid van de paarden, de natuur en de mens?

Dan is deze ochtend echt iets voor jou!

Kom en laat je inspireren door een bedrijf dat al bijna 10 jaar bestaat en altijd alles Vanuit het Paard doet. Wij nemen je mee voor een kijkje achter de schermen. Wij vertellen jou welke duurzame oplossingen ze gebruiken en je kan alles zelf bekijken naar de creatieve uitvoering ervan. Wij laten jou o.a. de compoststallen zien waar de paarden in de winter heerlijk warm op kunnen liggen en laten je ruiken, voelen en als je wilt proeven aan verschillende soorten ruwvoer. 

Deze middag is het eerste deel van een reeks van 3 middagen. Met een kleine groep (max. 15) zullen wij in 2,5 uur tijd jouw meenemen in de wereld Vanuit het Paard. Wat kan je verwachten?

- Een lezing over hoe creeer je een paardvriendelijke inrichting.

- Een rondleiding door de verschillende kuddes

- Een magazine Vanuit het Paard deel 3

- Koffie/thee en wat lekkers.

Kosten: € 25,- per persoon.

Contant betalen op de dag zelf. 

Doe je meer aan alle drie de middagen? Ontvang dan een leuk extra cadeautje!

Geïnspireerd door het magazine Vanuit het Paard. 

Anderen data:

Zaterdag 17 september: Deel 1 - Wat is een paard en wat hebben zij nodig -

Zaterdag 1 oktober: Deel 2 - Hoe creëer je een paardvriendelijke leefomgeving -

Zaterdag begin 2023 - Deel 3 - Het houden van paarden -

*Paarden Pension Buitenkans is ontstaan vanuit de liefde voor het paard. De huisvesting van het paard is volgens ons het belangrijkste in het leven van het dier. Paarden zijn meer dan 95% van de tijd daar te vinden. Wij kijken altijd vanuit het paard en verrijken hun huisvesting elk jaar weer om het zo fijn mogelijk te maken. Het is volgens ons belangrijk dat elk paard te allen tijden zijn natuurlijke gedrag kan uiten. 

Inspiratie

Paardenpension Buitenkans is geïnspireerd door verschillende typen paardenhouderijen. Er zijn aspecten terug te vinden van de bekende paddock paradise van Jamie Jackson maar ook van de populaire Duitse vorm van paarden houden, het Hit-actief systeem. Ook meerdere aspecten van de traditionele paardenhouderijen zijn hier terug te vinden waaronder de topkwaliteit bodem in zowel de rij als longeerbak.

De sport

Naast deze luxe voor het paard bieden wij ook goede faciliteiten​ voor de ruiter om zijn favoriete hobby/passie te kunnen beoefenen.

Deel dit evenement

bottom of page